top of page

KAYSERİ’ DE SERGİ AÇILIYOR


Kayseri’ de sergi açılmıyor, sanat faaliyetleri olmuyor diye yakınanlara ilaç gibi gelecek bir sergi… Teknolojinin çağdaş sanat araçları içine girdiği günümüzde dijitalin sanata yansımalarını gösteren ve ölçü/ölçeklendirme temeliyle yola çıkan iki sanatçının sergisi “Dijital Mukayese”…

Kayseri devlet güzel sanatlar galerisinde (Atatürk evi) açılan sergi Kayseri’ den iki sanatçının eserlerinden oluşuyor. Murat DUYGU ve Tolga GÜNGÖR’ ün çalışmalarından oluşan sergi sanatseverlerle 10 Şubat pazartesi günü buluştu. 14 Şubat Cuma gününe kadar görülebilecek olan sergide karakalem, tuval üzerine karışık teknik, dijital boyama ve dijital manipulasyon çalışmaları bulunuyor.

Ölçü/ölçeklendirme kavramı üzerinden yaşayan ve üretim sürecine devam eden eserleri ile serginin mukayese kısmını temsil eden Murat DUYGU; sanatçının kendi evrilmesi içerisinde sanat eserinin de sabit kalmayıp değişimlerle yaşayan evrimini sürdürmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu yönüyle canlı karakterini muhafaza eden eserin sabit kalmayıp gelişen bir yapı içerisinde daha farklı görünümlerle sanatçıyı bugün de temsil edebilecektir. Tuval üzerine karışık teknik ve çoğunlukla büyük boyutlu olan çalışmalarda topografik çizgilerden ve çeşitli ölçeklendirme araçlarından oluşan ölçülendirmelerle birlikte, sanatçıyı ve dönemi etkileyen popüler imgelerin de tuvale yansıdığı gözlemlenmektedir.

Enterprise Robocop

140x90 cm, Tuval Üzerine Karışık Teknik 100x70 cm, Tuval Üzerine Karışık Teknik

Serginin dijital kısmını temsil eden Tolga GÜNGÖR’ ün karakalem çalışmalarının yanısıra dijital boyama ve dijital manipülasyon tekniklerinde de çalışmaları bulunmaktadır. Dijital teknolojinin her alanda olduğu gibi sanata olan yansımalarının da gözlemlendiği çağdaş sanat görüşlerinde yer edinmesi uzun sürmemiştir. Fotografın sanat kabul edilmediği dönemler gibi sanat platformlarında yer bulması zaman alsa da günümüzde özgün baskı olarak dijital kompozisyonların sanatta yer aldığı görülmektedir. Sanatçının kendini yenileyerek pentür anlayışında güncel tekniklere başvurması sanatın ivmelenen ve değişime açık yönünün bir yansımasıdır. Dijital manipülasyonlarında geleneksel motiflerin metal ve çağdaş motiflerle harmanlandığı sanatçının dijital boyamalarında ise kendine has dünyanın imgelerini izleyiciye sunmaktadır.

Sanatseverlerin eser sahipleriyle sohbet edip, çalışmaları hakkında bilgi alabilecekleri günler sınırlı; 14 Şubat Cuma gününe kadar sergiyi görebileceklerini tekrarlamak isterim. Ayrıca sergide eser satışı da yapılmaktadır. Satışlar için eser sahipleriyle iletişime geçilebilir.

Kayseri’ de bu kalitede sanatsal aktivitelerin devam etmesini dileyerek, sanatseverlerin bu sergiyi izlemelerini tavsiye ederim.

Meral İLGÜN

Görsel sanatlar öğrt.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page