ETKİNLİK DETAYLARI
BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ
26 Kas Paz
|KAYSERİ GÜLTEPE KÜLTÜR MERKEZİ
Bir Delinin Hatıra Defteri Nikolay Vasilyeviç Gogol'ün kaleminden.. "Bir Delinin Hatıra Defteri" BİLETLER 150 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA BİLETLER BİLETİNİAL'DA


Saat ve Yer
26 Kas 2023 20:00
KAYSERİ GÜLTEPE KÜLTÜR MERKEZİ, Gültepe, Yapı Sanat Okulu 1. Sk. 6-16, 38030 Melikgazi/Kayseri, Türkiye
Etkinlik Hakkında
Oyun ; zamanın Rusya'sında tıpkı bütün dünyada olduğu gibi sosyal statü farkı ve bu farkın insan üzerinde bıraktığı etkiyi eleştirel bir dille ele alıyor.
Sahnede bir deli.. Adı Poprişçin. Poprişçin bakanlıkta çalışan bir memurdur. Tek suçu "soylu kişi" olmamasıdır. Müdürünün kızına (Sofya) 'delicesine' tutkun olan Poprişçin, Sofya'nın bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir. Bu durum , onun tahammül eşiğini iyice zorlamıştır. Keza bazı gerçekleri de hatırlatmıştır; "Yıldızlar ancak seyredilir.." bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya ve gerçeklerle yüzleşmeye mahkum kılar. Poprişçin , girdiği düşünce harbinde, kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya kralı !